post by admin | | Closed

Trivsamt hem

Det är inte alltid lätt att sätta tummen på vad det är som gör att ett hem känns trevligt och trivsamt eller inte. Många gånger är det bara en känsla men samtidigt grundas den på något. Den som stannar till och tänker till kommer troligtvis se att trivsamhetsgraden mycket beror på följande två faktorer.

Trivs

Rent och Fräscht: Det är lätt att bli hemmablind och vänja sig vid smulor och små fläckar. Men när man väl tar fram dammsugaren och disktrasan så märker man en otrolig skillnad. En liten insats för att få det rent och fräscht kan göra en mycket stor skillnad för hur man trivs i sitt hem.

Inrett för vila: De bilder som finns i inredningskataloger är inte alltid representativa mot hur man egentligen vill bo. Visserligen är det rent och snyggt och ofta inredningsmässigt i topp. Men det ska inte bara vara snyggt för ögat utan och trivsamt för både kropp och själ. En faktor som gör att man trivs är därför om det finns något ”lugnt hörn”. Det kan vara Tv-soffan likväl som en inredd läshörna. En plats man vill och kan vila ut på. Huvudsaken man kan vara där utan att sitta upp i resten av familjen. Inte för nära köket, hallen eller lekrummet alltså.

Kort sagt kan man citera designern Ulrika E Engberg som sa följande i en intervju i Dagens Nyheter för några år sedan

”Hellre ett trivsamt hem än ett perfekt”.  Visst stämmer det mycket väl och det är det man ska ha i åtanke när man bläddrar in inredningstidningar och ser allt för ”perfekta” hem.