post by admin | | Closed

Stressfri vardag

Vi stressar mer än vi borde. Vi har svårt att varva ner och bara koppla av. En del saker som styr vår stress är att livet är lite mer oorganiserat än det behöver vara. De här råden kanske kan råda bot på detta och göra vardagen lite lugnare och mysigare för hela familjen. 

Planera middagar och inköp

En stressig del av vardagen är att försöka komma på vad man ska äta. Man kanske inte är sugna på samma saker, eller så märker man att man inte har tillräckligt med råvaror för att göra den planerade middagen och måste därmed åka till affären. Det enda som finns att äta ligger i frysen och alla är hungriga, man orkar inte vänta på att maten ska tina upp. Så i slutändan köper man skräpmat eller mikromat för att få middagen överstökad.

Gör som man gör i skolan, lägg upp ett veckoschema där varje måltid redan är bestämd. Sätt er ned på söndagar och kom överens om vad ni ska äta. Sedan gör ni en inköpslista utefter matlistan. Alla råvaror kommer att finnas hemma när det är dags att laga korvstroganoff eller jambalaya. Man kan till och med passa på att planera in dagar då man inte behöver lagar mat utan beställer en pizza eller liknande.

Städa inte allt själv

Hur man en försöker hålla rent och snyggt runt omkring sig, behöver huset eller lägenheten alltid städas ändå. Det ligger smutskläder på golvet och de nytvättade kläderna har inte lagts in i garderoben ännu. Diskmaskinen är full men ingen har kört det. Det samlas dammråttor i hörnen och under möblerna, och ett fint lager damm täcker elektroniksakerna och varje bordsyta. Att behöva städa på helgerna känns inte så lockande men efter jobbet vill man bara slappna av och göra det man vill, inte det man måste.

Städhjälp är billigare idag än för några år sedan. På Assista kan man snabbt få ett kostnadsförslag genom att fylla i hur stor bostad man har. Du bestämmer själv hur ofta de ska komma, allt från en gång i månaden till varje vecka. De dammsuger, dammtorkar och rengör hela bostaden medan du är jobbet. Alla städare har även sekretessavtal som förhindrar dem att tala om vilka värdesaker du har, vilka larmkoder som finns och liknande. En sådan simpel sak som att få hjälp med städningen kan göra mycket för det egna välbefinnandet! Testa och se själv.