post by admin | | Closed

Snart dags för julpyntet

Vare sig du hör till en av dom som bukar pynta ganska sparsamt och stilfullt i juletider eller är den som maniskt tävlar mot de andra i grannskapet om vem som är allra värst, så är det snart hög tid för julpyntet att återigen åka fram ur lådorna eller inhandlas på något vis. Den 3:e december är enligt oss datumet att verkligen förbereda sig inför, då första advent i år inträffar på just denna dag.

Att julpynta är något som är lite av en sport för många medans det för andra räcker med att hålla det hela på en stilfullare och enligt vissa vettigare nivå. Vilken inställning man än har och hur man än förhåller sig till julpyntet så är det dock någonting som de allra flesta svenskar älskar, ofta på grund av att det helt enkelt hjälper till att skapa den magiska atmosfär som hör julen till.

Det är också skillnad från folk och folk när det kommer till vilken typ av julpynt som man väljer att stoppa fram från år till år. Vissa har pynt som hängt med i generationer medans andra gillar att vara mera kreativ och med jämna mellanrum byta ut det gamla mot något nytt. Andra har miljötänket i fokus och skapar därför sina egna kreationer eller smyger runt på second hand-butikerna i hopp om att hitta något fint.

Nåväl, den 3:e december är i alla fall datumet att lägga på minnet, då detta är dagen då första advent infallet detta år. Tills dess bör större delen av allt julpynt vara uppe, så att du därefter bara kan koppla av och njuta av den kanske mest magiska tiden på året! Mycket nöje!