post by admin | | Closed

Smarta lösningar för ditt hem

Det finns en rad smarta lösningar för sådant som du alltid har behov av till ditt hem och som därigenom gör ditt liv betydligt enklare och mera sparsamt. Det finns roligare saker att göra med sina pengar än att spendera dessa på ofrånkomliga utgifter, som egentligen inte hade behövt vara såpass omfattande.

Hus

Dränera

Dränering är just en sådan typ av projekt som kan komma att bli betydligt mera kostsamt än man kanske räknat med. Det krävs att du får tag på en grävmaskin som du antingen får låna eller hyra och har du inte kunskap eller tid att manövrera denna själv, behöver du även en grävmaskinsförare som inte är helt gratis. Om oturen är framme kan det bli så att någonting går sönder i utgrävningen som inte var menat, något som lägger till ännu en kostnad på din slutsumma. Du behöver mest troligt köpa in nya rör och annat material för att dräneringen ska bli slutförd och detta är heller inte gratis. Som tur är finns det dock en alternativ metod för att dränera som fungerar alldeles utmärkt och där prislappen brukar hamna på ungefär häften av den summa som det annars brukar landa på för en traditionell dränering. Det handlar med andra ord om rätt så mycket pengar som kan gå att spara och som du kanske inte måste kasta bort i onödan. Den alternativa metoden som kallas elektroomos använder sig av elektroder för att driva ut fukten ur huset, som istället tar vägen ut i den omgärdande jorden där den inte gör någon skada.

Uppvärmning

Något som är kostsamt hur man än gör är är att värma upp sin bostad. Det finns dock olika sätt som är bättre än andra beroende på vad man har för behov och förutsättningar. Bland det bästa alternativ som du har när det kommer till uppvärmning av din fastighet är att installera berg- eller sjövärme, som från början kanske kostar lite mer än andra alternativ, men som sedan kan betala sig gott under den kommande åren, om du hör till dom som nyttjar en stor årlig värmeförbrukning. För att installera bergvärme krävs det att man borrar sig ner i jorden och installerar en värmepump. För sjövärme behöver du inte borra, men å andra sidan behöver din tomt ligga till så att du har en sjö nära till hands och även gräva förläggningsdike mellan fastighet och sjön när du ska installera den slang som tillsammans med pumpen ska transportera det värmande vattnet. Diket gräver man för att motverka att någonting fryser och går sönder under vinterhalvåret.

Om du har tillgång till att både installera berg- och sjövärme så rekommenderar vi det senare, då det är lite mindre kostsamt, då du alltså slipper borra.

El

Majoriteten av alla bostäder i västvärlden förbrukar el i någon form av utsträckning. El är kostsamt och här finns absolut en och annan krona att tjäna in om man hittar alternativa lösningar till de mer traditionella. Ett av dessa är att ta tillvara på den största energikällan av dem alla, nämligen solen. Solceller och solpaneler är idag ett bra sätt att ta tillvara på den energi som solljuset alstrar och dessutom ett väldigt  miljövänligt alternativ.