post by admin | | Closed

Riva och bygga nytt

Kanske så har ni hittat den perfekta tomten där ni vill slå ner era bopålar. Problemet är att den byggnad som står på er tomt är i så dåligt skick att ni bör riva och bygga nytt. Det skulle kosta allt för mycket att få till den fallfärdiga huset till något som ni skulle vilja bo i.

Att riva ett gammalt hus innebär att ni måste söka om rivningslov. Detta kan ni ansöka samtidigt som ni lämnar in bygglovet på ert nya hus. Detta har byggnadsnämnden bra koll på så hör med er kommun hur ni ska gå tillväga med era skrivelser. När allt är inlämnat så kan ni inte påbörja något förrän allt är godkänt. Väl godkänt rivningslov så kan ni påbörja rivningen av det gamla huset. Se till att ha bra hjälp för detta. Det finns rejäla verktyg som kan göra rivningen till ett rent nöje.

När huset är borta så gäller det att börja förbereda för ert husbygge. Det ska gjutas en sula som huset ska stå på och ni ska också välja vilket typ av hus som ni ska bygga. Det kanske blir ett helt nyckelfärdigt hus där husförsäljaren ser till att allt byggs efter den ritning som finns och ni kan efter bygget är klart bara flytta in i ett färdigt hus. Väljer ni att bygga ett lösvirkeshus själv så tar det naturligtvis längre tid. Men då får ni det exakt som ni vill ha det.