post by admin | | Closed

Organisera tavelväggen

galleri

Snygga tavlor är något som de flesta har. Antingen har de införskaffat det genom köp från konstnärer eller via en tripp till gallerix.

De flesta är även själva konstnärer idag, då alla har en kamera och tar bilder varje dag brukar det alltid finnas några bilder man är så nöjd med att de förtjänar att pryda en vägg. Idag är kostnaden inte ens speciellt hög för bildutskrifter, i alla fall så länge de inte är allt för stora.

Om man nu har samlat ihop alla bilderna man vill dekorera väggen med och ramat in dom lämpligt är det dags för att sätta upp dem. Här börjar det svåra, hur man bäst sätter upp tavlor tvistar de lärde om än idag men i slutändan handlar det om smak.

En dedikerad tavelvägg kan vara mycket effektfullt och ge något åt gäster att titta igenom. Här finns det ett antal tankar man kan gå efter:

  • Följa vågräta linjer, detta kan ge ett väldigt ordnat uttryck.
  • Pusselkaos, placera ut tavlorna som dom passar bäst mot varandra och var inte rädd att blanda stort och smått. Inga regler gäller här förutom att de skall vara yteffektivt.
  • Gruppering, hela väggen behöver inte vara täckt, placera tavlorna i små klungor på väggen. Forma klungorna efter känsla, de kan vara helt oregelbundna eller försöka följa någon geometrisk form.