post by Garnett Prohaska |

Köpa hus

När man köper sitt första hus är det en enorm investering. Det kanske till och med är den största man kommer att göra i livet. Här gäller det att vara noggrann och få bra hjälp för att det inte skall bli en investering som visar sig vara den sämsta i livet.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAFör att man skall lyckas riktigt bra och verkligen hitta ”Drömkåken” kan det vara värdefullt att ta hjälp av någon som rätt kan bedöma husets värde. I de allra flesta fall tjänar man på att köpa en villa genom en mäklarfirma. Det är bra att veta att huset är rätt värderat, är noga undersökt och att alla försäkringar man behöver finns med. Man måste också ha kunnig personal med vid köpet som kan informera om topp-lån, botten-lån och räntor så att man rätt kan räkna ut boendekostnaden. Om man tidigare bott i hyreslägenhet kan det vara svårt att själv räkna ut exakt vad det kommer att kosta att bo i fastigheten. Man måste också ha hjälp att räkna ut hyran om räntorna stiger några procent.

Om man inte är så hemma på att snickra och ”har tummen mitt i handen” kan det vara värt att köpa ett hus som har en god standard. Många gånger behöver man kunna göra lite själv när ett hus skall renoveras för att inte riskera att det blir alltför kostsamt.