post by admin | | Closed

Köket

En inredningstrend som har hållit i sig ända sedan 80-talet är Shabby Chic. Det betyder att man inreder sitt hem i en lantlig stil. Inredningen skapar en mycket hemtrevlig känsla samtidigt som det är både snyggt och mysigt.

Att inreda i Shabby chic är populärt i alla rum men lite extra i köket då det rummet passar sig utmärkt för just denna stil.

Möblerna

Möbler som karakteriserar stilen ska se ut som att de har några år på nacken. Förr i tiden köpte man inte nytt så fort som soffan eller bordet blev lite slitet utan det behölls så länge det bara gick. De möbler som är typiska till köket är därför ett ”kontrollerat” slitet köksbord och passande stolar. Ett måste är även den klassiska kökssoffan som fanns i alla hem förr.

Vitvarorna

När det gäller vitvarorna är det främst färgen som är viktig. Vitt är nämligen den färg som genomsyrar hela modet inom Chabby Chic. Så självklart ska vitvarorna vara vita. Dessutom utan några allt för raka och stela linjer i handtag eller design. Vitvarorna ska smälta in i inredningen och inte vara något som syns extra.

Smådetaljerna

Det är detaljerna som gör helheten. Klassiska detaljer i för inredningsstilen är hinkar, baljor och saker som ser lite antika ut. Gardiner och annat av tyg bör vara tillverkade av spets, bomull eller linne. Men framförallt bör allt hålla den ljusa stil som är så typiskt Chabby Chic.