post by admin | | Closed

Inred med känsla

Musiker brukar säga att det inte räcker med att det ska låta bra – det ska även kännas bra. Detsamma gäller inredning. Det räcker inte att ett företag inreder snyggt – det ska även förmedla en känsla.

Vilken känsla som ska förmedlas beror självklart på vad för något som ska säljas och som företagare bör man fundera över vad man vill förmedla. Exempel kan tas från resebranschen med olika möjligheter till boende.

Ett hotell kan vara inrett lyxigt och exklusivt likväl mysigt och hemtrevligt. Det är fortfarande ett hotell men känslan är helt olika. Ett exempel är vildmarkshotellet i Kolmården som redan i sitt namn sätter avstamp på vad för slags känsla som besökarna kommer att möta. Ett tema som speglar sig i allt från inredning till meny i restaurangen. Men det som hotellpersonalen aldrig får glömma är att besökarna förväntar sig det ”lilla extra”. Hotell ska vara en lite högre standard än det man möter i vardagen.

De som däremot väljer att bo på vandrarhem har inte lika höga förväntningar på standarden. De vandrarhem som sticker ut ur mängden är de där standarden känns hög utan att priset börjat närma sig vad det kostar att bo på hotell en natt. Men även vandrarhemmen kan ha ett speciellt tema eller inriktning som gör att de känns mer prisvärda att bo på än allmänna vandrarhem.

Ett ytterligare alternativ är Bed & Breakfast. Då detta vanligast är hemma hos en person eller familj finns inte möjligheten att inreda enbart för besökaren. Även om rummet som hyrs ut kan inredas speciellt så är det inget som förväntas. Charmen med att bo på detta sätt är just att få känslan att man bor hemma hos någon annan. Att få en liten inblick i hur människor kan bo på den ort man semestrar på.

När man semestrar utomlands är det ett ypperligt tillfälle att komma ortsbefolkningen lite närmare och få en insyn i hur livet kan vara i det landet. Som turist förväntar man sig därför att hemmet ska vara inrett som hos en ”vanlig svensson”. Det är något som de som driver denna verksamhet bör ha i åtanke och inte göra det för exklusivt och snyggt för besökaren. Är det detta som efterfrågas hade de istället valt hotell.