Inred balkongen i sommar

Att inreda balkongen på ett snyggt sätt förhöjer känslan och skapar ytterligare ett rum att vilja vara i. Många väljer att endast lägga pengar och energi på att inreda rum inomhus men att inreda balkongen kan ge ett riktigt lyft och ger ofta mer pengar vid en eventuell bostadsförsäljning. Med enkla medel kan du odla både grönsaker, frukter och bär och med textilier på golvet känns hela balkongen mer ombonad och hemtrevlig. Det behöver inte vara dyrt och svårt att inreda balkongen och det går alldeles utmärkt även för den som inte har gröna fingrar eller ett stort inredningsintresse.

Odla på balkongen

Om du inte har särskilt gröna fingrar så finns det många växter som kräver minimalt med underhåll och som dessutom kan övervintra och kommer tillbaka nästa sommar igen. Ett bra tips är att införskaffa lite mindre träd, så som körsbärsträd och ställa i en stor kruka, detta ger både skydd mot insyn och en härlig oas. Det är bara att vattna och se på när det växer sig större! Vad gäller grönsaker så kan både gurka och tomat odlas på balkong. För dig som inte har så mycket plats inomhus är det klokt att välja växter som kan övervintra ute på balkongen med enklare vinterskydd.

Inred balkongen med möbler

Att inreda med fina möbler är ett måste för en användbar balkong. Om du gillar middagar kan en stor matgrupp vara rätt val, gillar du att slappa i soffan så är en lounge-möbel det bästa alternativet. För att höja stämningen så är textilier ett måste, använd både kuddar, plädar och mattor för att förhöja stämningen på balkongen. Även ljusslingor och ljuslyktor är ett säkert kort för att mysfaktorn ska infinna sig. Spana in den här artikeln om att inreda små balkonger enkelt. Med riktigt enkla metoder får du snabbt en härlig balkong att använda under sommarens varma dagar.