post by admin | | Closed

I höst är det koppar som gäller

 

Antik kopparburk

Jag pratar inte om kopparna du har i köksskåpet utan självfallet om metallen, höstens hetaste inredningstrend.
Metallens färg och popularitet verkar inte gå att stoppa och verkar nu finnas i alla olika föremål, allt från mindre möbler till tyger.

Även om metallen i sig är dyr finns det många sätt att få en liknande finish vilket gör att det inte behöver vara så ofattbart dyrt, speciellt inte om man satsar på de små detaljer där koppar gör sig bäst. Burkar, ljuslyktor eller varför inte prydnader i koppar?

Förra gången koppar hade en storhetsperiod var under 70-talet då kannor och kärl gjorda av koppar fanns i många hem. Det kanske är dags att gå på second hand och söka reda på gamla kopparattiraljer från förr. Kanske köpa kopparpannor, gamla eller nya, för att förgylla ditt kök precis som resten av ditt hem.

Troligtvis kommer du se dig färgvalet sprida sig i vitvarubranschen också. OBH Nordica har redan lanserat bland annat en köksmaskin i koppar.

koppartak

Beroende på slutproduktens design kan koppar användas både i ett väldigt modern syfte och i en rustik miljö.

Det ultimata men också absolut dyraste i kopparväg måste utan tvekan vara det klassiska koppartaket. I början ger det en vackert blankt färg som sticker ut enormt men omvandlas sedan till den klassiska gröna färg som vi så ofta ser på gamla tak. Vill man sticka ut och har pengarna att spendera är det detta som gäller.