post by admin | | Closed

Gör dina rum mer personliga

I Sverige är IKEA folkkärt och ger alla möjligheten att få snygga hem utan att behöva spendera allt för mycket pengar. Det tråkiga är att alla hus och rum blir ganska lika, hur gör man då för att göra sin bostad lite mer unik?

man målar en fondvägg

Fondväggar

Att måla en vägg i en speciell färg eller välja någon rolig tapet kan vara ett bra och billigt sätt att göra ett rum lite mer unikt. Om man vill göra det ännu mer unikt kan man försöka hitta en passande fototapet. Antingen genom att hitta någon färdig då dessa nu säljs på många ställen, allt från Rusta till den specialiserade butiken. Bygglov på TV4 har i sin blogg tipsat om lite olika alternativ för just fototapeter och fondväggar.

Frigolitkonst

Många alternativen på denna listan är tragiskt nog tvådimensionella men detta alternativet sticker ut, bokstavligt talat. Scandexpo.se tillverkar utskärda delar i frigolit, det betyder allt från väggmonterade logotyper till utställningsmodeller av produkter. Med denna tekniken kan du alltså få ditt namn eller livsmotto att ligga i 3d på väggen. Enormt effektfullt och snyggt.

Väggmålning

Att själv ta tag i penseln och måla på väggen känns kanske lite skrämmande men de flesta väggmålningarna idag är förenklade designer med skarpa linjer. Det gör att man egentligen inte behöver så mycket konstnärliga anlag även om viss stadighet på handen är att föredra.

Det ena alternativet är att efter du valt motiv framställa en stencil. Dessa kan du antingen designa på datorn och sedan skriva ut eller så tar du och ritar eller skär ut dom direkt på stencilmaterialet. Det enklaste man kan göra är dock antagligen inte att använda en stencil utan att använda en projektor. Det kan antingen vara en vanlig projektorn man kopplar till datorn eller en gammal klassisk overheadprojektor. Huvudsaken är att den kan visa bilden du vill måla i förstorat format på väggen. Sedan är det bara att fylla i där det skall vara färg, som vilken målarbok som helst.