post by admin | | Closed

Förnya i hemmet

Såhär i vintertid behöver man göra allt för att pigga upp sig själv och varför inte då passa på att förnya lite i hemmet. Här nedan kommer några tips på lite olika saker man kan göra för att piffa till och fräscha upp sitt hem.

Ett enkelt sätt att förnya i hemmet är helt enkelt genom att möblera om, något som dessutom inte kostar en krona. Att flytta köksbordet eller soffan i vardagsrummet kan göra stor skillnad och ge hemmet en helt ny atmosfär.

Ett bra tips när man förnyar, möblerar om eller inreder på nytt är att försöka ge hemmet en personlig touch, vilket är betydligt roligare och mer intressant än att bara följa standardmallen.

Ett annat bra sätt för att få till lite förnyelse i hemmet, som dock kräver lite mer arbete är givetvis att måla om eller sätta nya tapeter. Vill man ta ut svängarna är ett bra tips att låta en vägg i något rum utgöra en så kallad fondvägg, vilket innebär att man på den väggen antingen har ett mönster, ett specifikt motiv eller något annat festligt.

Har man tid och möjlighet kan man givetvis inreda hemmet efter en speciell stil och låta denna genomsyra hela hemmet eller i alla fall ett rum. Bra tips på hur man gör detta går att hitta på den här bloggen, där man fokuserat dels på New England-stilen, dels på Parisienne-stilen.

New England-stilen eller Classy colonial som den också kallas är som namnet antyder inspirerad av den amerikanska östkusten med mycket kontraster, äkta naturmaterial och en hel del blåvitt porslin.

Parisienne-stilen är föga förvånade inspirerad av det franska och handlar mycket om svartvitt fast ändå med vissa färginslag.

Bägge dessa stilarna är två bra exempel på stilar som är snygga och fräscha utan att vara alltför extravaganta.