Fördelar med solceller på din villa

Solceller blir allt vanligare runt om i världen men också i Sverige. Solen är en energikälla som under bara några få minuter ger mer energi än vad hela världen gör av med under ett år. Vilket gör det till en utmärkt energikälla till våra hus.

Därför ska du ha solceller

Det finns flera anledningar till varför du ska installera solceller på din villa. Den största anledningen är att solenergi är en förnybar energikälla som vi inte ser kan ta slut. Solcellerna påverkar inte heller miljön mer än under tillverkningen och transporten men eftersom de håller i flera år så kompenserar det upp de andra.

Solceller kräver dessutom minimalt underhåll efter att de installerats och kan hålla i flera decennier. Denna länk tar dig vidare till mer information om solceller om det låter som ett bra alternativ för dig.

Bra förutsättningar i Sverige

Till en början kan det kännas som att regniga kalla Sverige inte är ett ultimat land för solceller men faktum är att förutsättningarna för solceller är bra i Sverige. Solceller kan nämligen utnyttja snöreflektioner. Dessutom är solcellernas effektivitet högre vid kyla vilket också passar in utmärkt i det svenska klimatet. I norra Mellansverige är faktiskt solcellernas produktion som bäst mellan mars och april.