Dags att börja tänkta på julinredningen

Julen närmar sig med rasande fart. Ibland känns det som sommaren alldeles nyss tog slut och hösten var över innan det riktigt började. Med bara några veckor kvar julafton är det dags att börja gå igenom garderoberna och se till att man fortfarande har tillräckligt för att julpynta hemmet med. Och kanske det även är tillfälle att införskaffa något nytt att komplettera pyntet med.julpynt_331785899

Populärt med nostalgi

Många av oss tittar tillbaka på vår egen tid som liten när julen kommer åter, och vad julen betyder för en och hur man vill att den ska vara är i de flesta fall väldigt starkt influerat av hur den var då. På grund av detta har det blivit populärt med den äldre stilen vad gäller pynt och dekorationer. Alla som växte upp med denna typ av dekorationer kring jul kommer att få otroliga nostalgiska och varma känslor av att även inkludera lite gammalmodiga julsaker.

Inkludera naturen

Något som aldrig slår fel när det kommer till julpyntet är att använda saker som granris och mossa. Dessa går ju i många fall att köpa i affärer, vilket är bra då man enligt allemansrätten endast få ta ris som ramlat till marken och mossa får man inte ta oavsett. Detta kan man gärna kombinera med något rött, till exempel äpplen. Rött och grönt är ju ändå för majoriteten av oss julens främsta färger.

Rikligt med ljus

Levande ljus är så klart ett måste under julen, och inte bara för att det är så mörkt ute – det är ju därför vi har lampor. Levande ljus är perfekt för att sätta stämningen och kommer i många olika former. Allt från små värmeljus till långsmala stearinljus och stora, tjocka blockljus kan alla hitta bra plats i hemmet. Och eftersom detta om något är förbrukningsvaror är det ju bäst att se till att man har tillräckligt innan julen är inpå oss.