post by admin | | Closed

Är det dags att flytta?

När det är dags att flytta är det en hel del saker du måste tänka på, från att säga upp kontraktet, abonnemang och annat till att packa, flytta och städa efter dig. Har du mycket prylar och möbler är det inte alltid det lättaste att veta var du ska börja eller hur du ska gå tillväga när du packar.

förbereder flytten

Vi i Villa kan du läsa många bra tips på vad du bör tänka på när du ska flytta. Viktigast är att inte packa för tungt – inte mer än 20 kilo per kartong. Använd små kartonger till tunga saker och stora kartonger till stora men lätta föremål (exempelvis kuddar). Använd absolut inte sopsäckar – de skyddar inte dina ägodelar.’

Efter att du packat och flyttat alla saker kommer du till den punkten att du måste flyttstäda. Att flyttstäda är något som tar tid, det måste göras noggrant och det måste göras innan den nya hyresgästen flyttar in. För att underlätta det för dig själv kan du anlita proffs på flyttstäd för att ta hand om din lägenhet. Bidlay är en sida med auktioner på olika tjänster på nätet, vilket gör att du kan hitta flyttstädning till ett mycket bra pris! Antingen lägger du upp en egen auktion på det du behöver eller så begär du offerter från de företag som erbjuder flyttstädning.

Innan du kan städa är det dock viktig att du har fått packat och flyttat alla saker till din nya bostad. Det är bra om du ser till att börja i god tid med packningen, så slipper du stressa. Möbler kan vara svåra att flytta, det bästa är att i den mån det går, skruva isär eller montera ner dem. Detta underlättar när du ska bära ut dem till flyttbilen. Lägg alla lösa skruvar i en plastpåse som du sedan tejpar på en del av möbeln, så tappar du inte bort dem. Se till att du innan du börjar packa har nödvändiga saker hemma, så som kartonger, tejp, märkpennor och bubbelplast/tidningspapper. Det kommer göra packandet mycket enklare för dig!