post by admin | | Closed

3 nytta med nöje-lösningar för hemmet

unga plantor i krukorNär man funderar över vad man skall fixa upp i sitt hem härnäst så brukar det ofta vara två olika saker man funderar över att göra, något som behöver göras för att det är bra och något som man vill göra för att det tillför nöje eller skönhet till huset. Här nedan kommer några exempel på projekt eller inköp som tillför både nytta och nöje.

Braskamin

Till skillnad från den klassiska öppna spisen så är moderna braskaminer riktigt bra och effektiva uppvärmare, det gör att en braskamin inte bara behöver vara en inredningsdetalj utan nu också kan vara ett smart val. Om du idag värmer huset med el eller olja kan ett byte till ved eller pellets ge stora besparingar åt både dig och miljön, även om du bara använder det då det är som kallast. Att köpa braskamin behöver inte heller vara en allt för stor investering. Webbutiker som Varmahembutikerna.se gör det möjligt att införskaffa braskaminer i prisklasser som är inom räckhåll för de allra flesta.

Växter

De flesta av oss gillar att ha växter av den enkla anledningen att det är vackert men saken är den att de också för med sig en massa annat gott. Först och främst så förbättrar de som du kanske misstänkt luften, och de gör det på flera fronter. Först och främst så renar växter luften, tar bort koldioxiden och tillsätter syre. Detta genom fotosyntesen som genomför denna processen med hjälp av ljus och vatten. Då växterna behöver ljust vatten betyder det också att en del av det avdunstar, detta är perfekt då det skapar en mycket mer behaglig miljö att visas i. En högre luftfuktighet är nämligen hälsosammare för bland annat slemhinnorna.

Heltäckningsmatta

Något som är relativt ovanligt i Sverige är heltäckningsmatta, självklart finns det en del praktiskt skäl till detta men det finns även en del fördelar man går miste om. Först och främst så missar man hur skönt det kan vara med heltäckningsmatta, varmare och mjukare under fötterna är det svårt att få. Andra stora fördelen är ljuddämpningen som den för med sig. I stora rum som ekar hjälper mattan till att filtrera bort lite av de studsande ljudvågorna vilket skapar ett betydligt behagligare rum att vistas i.  Hus och hem går i denna artikeln igenom vilka typer av heltäckningsmattor det finns.